Bas Dost.
Volledig scherm
Bas Dost. © Getty Images

Zaakwaarnemer Dost: Bizar dat Sporting Bas publiekelijk besmeurt

Tussen Sporting Clube de Portugal en Bas Dost komt het nooit meer goed. Na het statement van de club van de spits vandaag op de eigen website heeft het kamp-Dost vanavond hard teruggeslagen. In een verklaring hekelt Gunther Neuhaus de houding van Sporting. ,,Het is bizar dat Sporting zijn speler Bas Dost, de topscorer van de laatste drie seizoenen, in een statement publiekelijk besmeurt.”

Sporting vuurde vandaag op de website een aantal giftige pijlen af op Dost en de zijnen. Volgens de directie van de Portugese topclub liet de voormalig Oranje-international in het voorjaar weten dat hij deze zomer wilde vertrekken. Dat bestrijden Neuhaus en Dost niet, maar de zaken liggen volgens kamp-Dost genuanceerder. ,,De club heeft ons in juli laten weten dat Dost verkocht móet worden, omdat Sporting zijn salaris niet meer kon betalen. Er was domweg geen plek meer voor Bas. Hij zou niet meer spelen en moest weg.”

Quote

Bas hoopte op een afscheid in stijl...

Gunther Neuhaus

Als gevolg van die mededeling leek een transfer van Dost naar Eintracht Frankfurt de voorbije week in kannen en kruiken. Totdat Dost, aldus Sporting, met ‘aanvullende eisen’ zou zijn gekomen waarmee de deal van acht miljoen euro moest worden beklonken. Onzin, volgens zaakwaarnemer Neuhaus. ,,De claim van de club dat de speler of wij als bureau op het laatste moment met extra eisen zouden zijn gekomen, klopt absoluut niet.”

Neuhaus en Dost zijn ‘geïrriteerd’ door de ‘vijandige’ houding van Sporting. ,,Zeker als je weet wat Bas allemaal voor deze club heeft gedaan‘’, schrijft Neuhaus. ,,In 2018, na de gewelddadige hooliganaanval in Alcochete, wees hij aanzienlijk lucratievere aanbiedingen van andere topclubs af en vernieuwde hij op verzoek van de directie van Sporting zijn contract. Nu hoopte hij op een afscheid in stijl...”

Bekijk hieronder beelden van de gewelddagige hooliganaanval van 2018: