Wout Weghorst maakte zaterdag een hattrick namens VfL Wolfsburg tegen Hoffenheim, zijn derde in de Bundesliga.
Volledig scherm
PREMIUM
Wout Weghorst maakte zaterdag een hattrick namens VfL Wolfsburg tegen Hoffenheim, zijn derde in de Bundesliga. © BSR Agency

Weghorst kijkt al uit naar EK: ‘Zou heel bijzonder zijn daar straks te staan’

InterviewWout Weghorst maakte voor VfL Wolfsburg afgelopen weekend zijn derde hattrick in de Bundesliga. Hij voelt zich weer ‘vrij in het hoofd.’ De 27-jarige spits uit Borne kijkt nu al uit naar het EK van komende zomer. ,,Het zou heel bijzonder zijn om op dat podium te staan straks", zegt de oud-spits van FC Emmen, Heracles en AZ.  

Dit was alweer je derde hattrick in de Bundesliga. Dat gaat lekker, toch? 
,,Ja, het was een mooi weekendje voor me. En wel even lekker ook. Ik heb een tijdje lopen sukkelen met pijntjes in mijn hamstring en enkel. Daardoor kon ik nooit honderd procent trainen. In overleg met de trainer heb ik anderhalve wedstrijd overgeslagen. Tegen Hoffenheim viel het net weer helemaal samen. Ik voelde me goed, ben weer helemaal fit en dan weet ik dat ik ook weer kan scoren. Dat was namelijk even geleden.”

  1. ‘Premier League werkt aan isolatie-competitie: slechts een paar stadions en teams in hotels’

    ‘Premier League werkt aan isolatie-competitie: slechts een paar stadions en teams in hotels’

    De organisatie van de Premier League werkt aan een bijzonder plan om het voetbalseizoen ondanks de coronacrisis toch te kunnen uitspelen. Volgens de Britse krant The Independent ligt het idee op tafel om in juni en juli de resterende wedstrijden zonder publiek te spelen in enkele stadions in Londen en in het midden van Engeland. De teams zouden dan allemaal enkele weken in aparte hotels moeten verblijven, afgescheiden van de buitenwereld.