Volledig scherm
Wout Weghorst verlaat geblesseerd de training. © BSR Agency

Weghorst aan de kant bij Wolfsburg

VfL Wolfsburg-trainer Bruno Labbadia vreest dat hij zaterdag in de competitiewedstrijd tegen Borussia Mönchengladbach geen beroep kan doen op Wout Weghorst. 

De spits moest vanwege spierklachten de training afbreken. ,,Het zou heel jammer zijn als hij niet kan spelen’', zei Labbadia. ,,Wout is onze topscorer en erg belangrijk voor de ploeg.’'

De 26-jarige spits, die vorig jaar AZ verruilde voor Wolfsburg, heeft tot nu negen doelpunten gemaakt in de Bundesliga. Weghorst was in de laatste drie competitieduels van zijn ploeg steeds trefzeker. Mede dankzij de goals van de spits staat Wolfsburg op de zesde plaats in de Duitse competitie.

,,Ineens voelde Wout iets. Hij wordt onderzocht, alles is mogelijk’', aldus Labbadia. ,,Maar we zijn dit seizoen wel gewend om altijd weer een oplossing uit de hoge hoed te toveren.’’

  1. ‘Misschien goed om te zien dat Van Dijk ook maar een mens is’
    Battle of Britain

    ‘Misschien goed om te zien dat Van Dijk ook maar een mens is’

    Terwijl Manchester City zich ten koste van Swansea (2-3) plaatste voor de halve finales van de FA Cup, heroverde Liverpool ondanks een slippertje van Virgil van Dijk de koppositie door met 1-2 te winnen bij Fulham. Een mentaal voordeeltje? Gerard Wiekens (ex-Manchester City) en Erik Meijer (ex-Liverpool) laten de komende weken op deze site hun licht schijnen op de bloedstollende titelstrijd in de Premier League.