Volledig scherm
David Wagner bedankt de fans van Huddersfield Town. © Getty Images

Wagner per direct weg bij Huddersfield Town

Laatste in Premier LeagueDavid Wagner is per direct vertrokken als coach van Huddersfield Town. De 47-jarige Duitser en de huidige nummer twintig uit de Premier League namen dat besluit in overleg. 

Wagner was sinds 9 november 2015 coach van Huddersfield Town. In het seizoen 2016/2017 promoveerde hij via de play-offs naar de Premier League, nadat zijn team in de finale van de play-offs op Wembley na strafschoppen won van het Reading van trainer Jaap Stam. Vorig seizoen werd Huddersfield Town zestiende in de Premier League. Nu staan The Terriers onderaan in de Premier League, met elf punten na 22 wedstrijden. Er werd tot op heden slechts twee keer gewonnen. Afgelopen zaterdag eindigde de belangrijke uitwedstrijd bij Cardiff City in een 0-0 gelijkspel. Daardoor bleef het gat tot de veilige zeventiende plaats acht punten. ,,Zoals ik eerder al had gezegd, had ik geen enkele intentie om David dit seizoen te ontslaan”, lichtte voorzitter Dean Hoyle toe. ,,David, de geweldige man die hij is, kwam naar ons en maakte duidelijk dat hij een pauze wilde van de harde wereld van het trainerschap. Ik weet dat de term ‘met wederzijdse instemming’ in het professionele voetbal vaak een andere benaming is voor dat de trainer is ontslagen, maar dit is echt een gezamenlijk genomen beslissing.”

Huddersfield Town liet weten dat Mark Hudson zondag de ploeg coacht in de wedstrijd tegen Manchester City. De selectie van Huddersfield Town telt met verdediger Terence Kongolo en middenvelder Juninho Bacuna momenteel twee Nederlanders. 

Wagner was in totaal 154 wedstrijden coach van Huddersfield Town. Daarvan won hij er 51, speelde hij er 33 gelijk en gingen er 70 verloren. Eerder was Wagner vier jaar coach van het tweede elftal van Borussia Dortmund, in de jaren dat Jürgen Klopp hoofdtrainer was bij de Duitse topclub. 

Huddersfield Town on Twitter

👏 Thank you for the memories, David. #htafc (AT) https://t.co/SAkD1Ll5tl

Huddersfield Town on Twitter

📝 David Wagner has departed his role as Head Coach of #htafc by mutual consent. The 47-year-old leaves Town after detailed discussions with the Board of Directors, with both parties agreeing this is the correct move for the future of the Club. ➡️ https://t.co/dDWWOpY9HY (AT)