Volledig scherm
Arjen Robben. © AFP

Waarom Robben met lood in de schoenen naar Anfield gaat

In zijn lange en schitterende loopbaan heeft Arjen Robben legio herinneringen aan stadions over heel de wereld opgebouwd. De 35-jarige aanvaller van Bayern München heeft bij Anfield, de thuishaven van Liverpool, naar eigen zeggen het ,,slechtste’' gevoel. En uitgerekend op dat complex speelt de Duitse club dinsdag de eerste wedstrijd in de achtste finales van de Champions League.

,,Je hebt altijd favoriete tegenstanders en stadions, maar je hebt er ook altijd een in negatief opzicht. Voor mij is dat Liverpool op Anfield’', verklapte Robben in The Guardian.

De Nederlandse oud-international werd met Chelsea twee keer door Liverpool uitgeschakeld in de Champions League (2005 en 2007). Ook een tweeluik met Real Madrid in 2009 tegen de ‘Reds’ liep voor Robben niet goed af.

De vraag is of Robben met Bayern bij het duel in Liverpool van de partij is. Hij is al sinds eind november uitgeschakeld door problemen in zijn dijbeen en heup. Robben werkt hard aan zijn herstel. Hij neemt na dit seizoen afscheid van Bayern München.