Waar kunnen we Feyenoord, PSV en AZ zien?

PSV, Feyenoord en AZ spelen vanavond belangrijke wedstrijden in de Europa League. Waar zijn die te zien op televisie? 

Dick Advocaat en Wim Kieft verzorgen vanavond de analyse bij hun oude club PSV.
Volledig scherm
Dick Advocaat en Wim Kieft verzorgen vanavond de analyse bij hun oude club PSV. © Karel Delvoye

Feyenoord – Hapoel Beer Sheva

Aftrap: 19.30 uur
Live op: SBS9.
Presentatrice: Hélène Hendriks
Commentaar: Martijn van Zijtveld
Analyticus: René van der Gijp
Gast: Jan Boskamp

Wat? SBS négen? Ja, SBS9. Dus geen tikfout. Bij de grote providers als KPN en Ziggo is SBS9 te vinden op kanaal 19. De zender bestaat sinds 1 januari 2015 en heeft een marktaandeel van ongeveer 1 procent. SBS9 maakt deel uit van Talpa en beschikt dus ook over bekende presentatoren en analisten.

PSV – Apollon Limassol

Aftrap: 20.30 uur
Live op: Veronica
Presentator: Wilfred Genee
Commentator: Wytse van der Goot
Analytici: Dick Advocaat en Wim Kieft

Er waren Europa League-avonden dat zelfs de analytici van Veronica met enige tegenzin nietszeggende duels bespraken. Maar vanavond zal dat ongetwijfeld anders zijn. Niemand zal twijfelen aan het belang van de wedstrijd van PSV. En de tijd dat we vonden dat ploegen uit Cyprus niets voorstelden, is ook wel voorbij. Dus is ook Veronica, net als SBS9, vanavond op oorlogssterkte.

AZ – FC Antwerp

Aftrap: 20.30 uur
Niet live op tv.
Wel online te zien op www.kijk.nl

Supporters van AZ tijdens het duel van hun ploeg afgelopen zondag met FC Groningen. De wedstrijd werd gespeeld in Den Haag, omdat AZ het eigen stadion wegens het gevallen dak niet kan gebruiken. Vanavond wijkt AZ uit naar Enschede.
Volledig scherm
Supporters van AZ tijdens het duel van hun ploeg afgelopen zondag met FC Groningen. De wedstrijd werd gespeeld in Den Haag, omdat AZ het eigen stadion wegens het gevallen dak niet kan gebruiken. Vanavond wijkt AZ uit naar Enschede. © BSR Agency

Arme AZ-fans. Om naar het ‘thuisstadion’ te gaan moeten ze vanavond helemaal naar Enschede, op 197 kilometer van Alkmaar. Dan maar voor de buis? Niet dus. Talpa, waar SBS9 en Veronica onder vallen, heeft gekozen voor Feyenoord en PSV. AZ is dus niet live op de televisie. Supporters van AZ kunnen wel terecht op kijk.nl, een onlineplatform van Talpa Network. Daar wordt de wedstrijd in zijn geheel uitgezonden. Het is gratis.

In de groepsfase worden de wedstrijden overigens (ook) uitgezonden op FOX Sports.