Borussia Dortmund-spelers Mats Hummels en Jadon Sancho tijdens een vanwege de hitte ingelaste drinkpauze in de wedstrijd bij 1. FC Union Berlin op 31 augustus.
Volledig scherm
Borussia Dortmund-spelers Mats Hummels en Jadon Sancho tijdens een vanwege de hitte ingelaste drinkpauze in de wedstrijd bij 1. FC Union Berlin op 31 augustus. © AFP

Voetbalvakbond wil uitstel van wedstrijden bij extreme hitte

De internationale vakbond van voetballers (FIFPro) wil dat bij extreme hitte wedstrijden worden uitgesteld dan wel afgelast. De organisatie roept de FIFA op tot het instellen van een maximum temperatuur. Mocht die worden overschreden dan kan er niet worden gespeeld.

  1. Portugese bekerfinale van Lissabon naar Coimbra

    Portugese bekerfina­le van Lissabon naar Coimbra

    De Portugese bekerfinale tussen Benfica en FC Porto wordt niet zoals de laatste jaren gebruikelijk in Estádio Nacional gespeeld, maar in Coimbra. Volgens de Portugese gezondheidsautoriteiten is het nationale stadion, gelegen aan de rand van hoofdstad Lissabon, niet ‘coronaproof’. Het stadion in Coimbra, dat ruim 200 kilometer ten noorden van Lissabon ligt, is wel goedgekeurd. De eindstrijd, die eerder voor eind mei op de agenda stond, wordt op 1 augustus gespeeld.