Volledig scherm
© anp

Virgil van Dijk koopt seizoenskaarten FC Groningen

Virgil van Dijk steunt zijn oude club FC Groningen. ,,Ik heb vier seizoenkaarten voor het komend seizoen gekocht. Hiermee help ik FC Groningen in deze moeilijke tijd. De seizoenkaarten worden uiteindelijk verloot onder fans die er zelf geen kunnen aanschaffen”, twittert de verdediger van FC Liverpool.

Niet alleen de aanvoerder van het Nederlands elftal steunt de campagne om FC Groningen op de been te houden. Ook oud-spelers als Luis Suárez, Erik Nevland en Hans Hateboer willen de eredivisionist een beetje helpen.

FC Groningen is zwaar getroffen door de coronacrisis. De club verwacht 5 miljoen euro mis te lopen en heeft afgelopen week elf medewerkers ontslagen. Spelers, staf, directie en alle andere medewerkers van FC Groningen hebben zich bereid verklaard een loonoffer te brengen om de club tegemoet te komen. Dat zal de komende dagen verder worden uitgewerkt. Daarnaast ziet de directie van FC Groningen af van behaalde bonussen.

FC Groningen heeft bovendien bij Euroborg NV, de eigenaar van het stadion en het TopsportZorgCentrum, een verzoek tot uitstel en afstel van de huur gedaan.