Vincent Janssen.
Volledig scherm
Vincent Janssen. © Getty Images

Vincent Janssen: ‘Ik heb weer het gevoel dat ik heel lang niet heb gehad’

Eredivisieclubs die lonken naar Vincent Janssen kunnen hun interesse beter maar meteen verleggen naar een andere spits. Wie misschien dacht dat de aanvaller van het Mexicaanse Monterrey oren zou hebben naar een terugkeer naar Europa, wordt door de oud-spits van onder meer AZ en Tottenham Hotspur uit de droom geholpen.  ,,Ik wil hier nog wel een paar jaartjes blijven.”

Vincent Janssen verruilde vorig jaar zomer Tottenham Hotspur voor Mexico, Monterrey om precies te zijn. En dat bevalt de (oud-?)international uitstekend, zegt hij een in Instagram-interview met zijn oude werkgever Almere City FC. ,,Ik heb totaal geen spijt van mijn keuze. Ik heb nu weer het goede gevoel gekregen dat ik lange tijd niet hebt gehad en ben weer belangrijk voor mijn team.”

Mede door zijn goals pakte Monterrey de Mexicaanse titel. Janssen is misschien wel fitter dan ooit. ,,Ik wilde eerst weer op mijn oude niveau komen na mijn blessures. Ik heb daar negen maanden hard aan gewerkt en met resultaat met mijn bijdrage aan het kampioenschap.”

Een terugkeer naar Europa sluit Janssen voorlopig uit. ,,Voor de coronatijd was ik weer aan het genieten. Dat gevoel wil ik hier vasthouden als we straks weer beginnen. Ik ben hier op mijn plek, ben blij en tevreden. Ik wil hier nog wel een paar jaartjes blijven.”