Inter Milan coach Antonio Conte.
Volledig scherm
Inter Milan coach Antonio Conte. © REUTERS

Vier wedstrijden in de Serie A afgelast uit vrees voor coronavirus

Italië heeft drie wedstrijden in de Serie A van zondag afgelast uit vrees voor het coronavirus. Het gaat om Inter-Sampdoria, Torino-Parma, Hellas Verona-Cagliari en Atalanta-Sassuolo, zo werd zaterdagavond laat bekendgemaakt.

De Italiaanse autoriteiten hebben alle sportmanifestaties van zondag in de regio’s Lombardije en Venetië geannuleerd, waaronder dus ook de drie wedstrijden in de hoogste Italiaanse voetbalklasse. De wedstrijden zullen op een later tijdstip worden ingehaald, maar een nieuwe datum is nog niet bekend. Zaterdagmiddag werd ook al het duel in de Serie B tussen Ascoli en Cremonese afgelast.

Geen enkel risico

De autoriteiten willen geen enkel risico nemen in Italië, nadat er zaterdag een tweede dodelijk slachtoffer viel. De vrouw was afkomstig uit Lombardije en werd een tiental dagen geleden opgenomen in het ziekenhuis, waar ze positief testte op het nieuwe coronavirus. Vrijdag liet een 78-jarige man het leven in een ziekenhuis in de provincie Padua.

In Lombardije is sinds vrijdag een tiental gemeenten in lockdown. In totaal zijn nu al 79 mensen in Italië besmet met het nieuwe coronavirus. Onder de 79 besmette gevallen zijn drie mensen, onder wie twee Chinese toeristen, die het virus enkele weken geleden buiten Italië hadden opgelopen, en een jonge patiënt die zaterdag uit het ziekenhuis in Rome werd ontslagen.