Türüç uit Enschede goed voor twee assists bij basisdebuut voor Turkije

VideoDeniz Türüç (26) beleefde vanavond een mooi basisdebuut voor Turkije. De in Enschede geboren linkspoot was met twee assists belangrijk in de 4-0 overwinning op Moldavië. 

Türüç speelde in Nederland in de jeugd bij FC Twente en De Graafschap en speelde vervolgens 97 profduels voor Go Ahead Eagles, waarvan zestig in de Eredivisie. In de zomer van 2015 stapte hij over naar Kayserispor, waar hij in vier seizoenen al goed was voor 28 goals en 23 assists in 136 cijfers. Twee jaar geleden, op 27 maart 2017, maakte Türüç al zijn debuut voor de nationale ploeg van Turkije. Hij viel toen 25 minuten voor tijd in tegen Moldavië. 

Dat land was ook vanavond de tegenstander voor Turkije, waar Türüç na drie eerdere invalbeurten voor zijn land nu voor het eerst in de basis stond. Türüç maakte het vertrouwen van Senol Günes, die vorige week begon aan zijn tweede periode als bondscoach van Turkije, volledig waar. Türüç gaf in de tweede helft de assists bij de 3-0 van Cenk Tosun en de 4-0 van Kaan Ayhan. Hasan Ali Kaldirim en Cenk Tosun hadden voor de rust al voor de 2-0 voorsprong voor Turkije gezorgd. 

Türüç, die vanaf de rechterflank speelde, werd in de 78ste minuut vervangen door Efecan Karaca. 96-voudig Turks international Emre Belözoglu (inmiddels 38 jaar) viel in de 85ste minuut nog in. Oguzhan Özyakup (26) uit Zaandam bleef de hele wedstrijd op de bank.

In de strijd om een ticket voor het EK zullen de Turken vooral moeten concurreren met wereldkampioen Frankrijk en IJsland. Die twee landen treffen elkaar later op maandag in Saint-Denis. Frankrijk en IJsland wonnen vrijdag, net als Turkije, hun openingswedstrijd in groep H.

De basiself van Turkije. Met nummer 20: Deniz Türüç uit Enschede.
Volledig scherm
De basiself van Turkije. Met nummer 20: Deniz Türüç uit Enschede. © REUTERS
De Turkse president Recep Tayyip Erdogan op de tribune.
Volledig scherm
De Turkse president Recep Tayyip Erdogan op de tribune. © REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS