De beroemdste Nederland-Tsjechië uit de geschiedenis. Op het EK van 2004 in Portugal werd uitblinker Arjen Robben - in duel met Milan Baros - om onbegrijpelijke redenen gewisseld door bondscoach Dick Advocaat.
Volledig scherm
De beroemdste Nederland-Tsjechië uit de geschiedenis. Op het EK van 2004 in Portugal werd uitblinker Arjen Robben - in duel met Milan Baros - om onbegrijpelijke redenen gewisseld door bondscoach Dick Advocaat. © anp

Topscorer van EK 2004 stopt met voetballen

Milan BarosDe Tsjechische spits Milan Baros stopt op 38-jarige leeftijd met voetballen. Baros, met vijf doelpunten de topscorer van het EK 2004, zwaait binnenkort af bij Banik Ostrava. ,,Het hoofd wil nog wel, maar het lichaam zegt stop", aldus Baros, die vanwege chronische pijntjes en blessures nu besluit om een punt achter zijn carrière te zetten. Zondag neemt hij tegen Viktoria Pilsen in eigen stadion afscheid.

  1. Juventus bevestigt maandenlange absentie De Ligt na schouderoperatie

    Juventus bevestigt maandenlan­ge absentie De Ligt na schouder­ope­ra­tie

    Matthijs de Ligt is vandaag in Turijn geopereerd aan zijn rechterschouder. De Oranje-international is volgens Juventus zeker drie maanden uit de roulatie. Hij mist daardoor de interlands van Oranje in de Nations Leagueduels tegen Polen (4 september en 18 november), Italië (7 september en 14 oktober), Bosnië-Herzegovina (11 oktober en 15 november). Daarnaast oefent Oranje nog tegen Mexico (7 oktober) en Spanje (11 november).