Volledig scherm
Luis Suárez juicht met de beste speler ooit in zijn ogen: Lionel Messi © REUTERS

Suárez: Messi blijft beste ooit, ook zonder nominatie

Hoewel Lionel Messi voor het eerst in jaren niet bij de drie genomineerden zit voor de verkiezing van de beste voetballer van de wereld, blijft hij voor Luis Suárez de beste speler ooit. 

De Uruguyaanse teamgenoot van Messi bij FC Barcelona hecht niet veel waarde aan de prestigieuze Ballon d'Or. ,,Dat hij niet genomineerd is, betekent niets. De prijzen die je op het veld wint, zijn veel meer waard. Als je bijvoorbeeld topscorer wordt, win je de prijs met doelpunten en dat kan niemand je afnemen. In geen enkele stemming'', aldus de 31-jarige aanvaller.

Messi ontbreekt voor het eerst sinds 2006 op de shortlist van drie spelers die aanspraak maken op de prijs van wereldvoetballer van het jaar. De Kroaat Luka Modric, de Portugees Cristiano Ronaldo en de Egyptenaar Mohamed Salah zijn de genomineerden. Messi won de prijs in zijn carrière vijf keer.

,,Er zijn momenten dat ik niet eens naar hem hoef te kijken, want hij weet precies waar ik de bal wil. Soms zie ik ergens ruimte, maar ik hoef het hem niet te zeggen, want hij heeft het ook al gezien. Daarom is Messi voor mij de beste speler ooit'', aldus Suárez.

Volledig scherm
In 2015 stond Lionel Messi voor het laats met de Ballon d'Or in zijn handen. In 2016 en in 2017 moest hij Cristiano Ronaldo voor zich dulden. © Mike Hewitt FIFA