Suárez en Messi helpen Barcelona aan drie punten tegen Leganés

SamenvattingFC Barcelona heeft met een 3-1 overwinning op Leganés goede zaken gedaan aan kop in La Liga. Lionel Messi moest een halfuur voor tijd van de bank komen om zijn teamgenoten te helpen. 

Volledig scherm
© REUTERS

Ousmane Dembélé opende in de 32ste minuut de score in Camp Nou met een fraai schot via de binnenkant van de paal, nadat hij de aanval zelf opzette vanaf de rechterflank. In de 57ste minuut maakte de Deense spits Martin Braithwaite de 1-1 namens de bezoekers uit Leganés. Lionel Messi liep op dat moment al een paar minuten warm en kwam in de 64ste minuut in het veld om zijn teamgenoten te helpen om puntverlies te voorkomen. Daar slaagde de Argentijn in, uiteraard. 

Luis Suárez maakte in de 71ste minuut de verdiende 2-1, nadat de Uruguyaan er als de kippen bij was om de rebound van een schot van Lionel Messi binnen te tikken. Leganés-doelman Ivan Cuellar deed nog een poging om het doelpunt te voorkomen, maar slaagde daar niet in en had vervolgens een blessurebehandeling nodig. In de tweede minuut van de blessuretijd maakte Messi er zelf nog 3-1 van na een mooie combinatie met linksback Jordi Alba.

FC Barcelona staat nu vijf punten los aan kop in La Liga, met Atlético Madrid als eerste achtervolger. 

Volledig scherm
© Getty Images
Volledig scherm
© REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS
Volledig scherm
© Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images