Storm blaast deel dak van Ghelamco Arena in Gent weg

In het Belgische Gent heeft storm Ciara flink huis gehouden. In de Ghelamco Arena, de thuisbasis van voetbalclub KAA Gent, waaide een deel van de luifel boven de tribune los. ,,Gelukkig raakte niemand gewond.”

De ravage op de parkeerplaats.
Volledig scherm
De ravage op de parkeerplaats. © Wannes Nimmegeers

Na Alkmaar, waar het dak van het AZ-stadion vorig jaar instortte, is ook Gent aan een veel grotere ramp ontsnapt. In beide steden vielen geen slachtoffers, maar had het slechter kunnen aflopen.

Gisterenavond kwam een groot deel van de luifel boven vak 323 naar beneden in de Gentse Ghelamco Arena. Het stuk van metaal van ongeveer 100 vierkante meter belandde op de parkeerplaats van Albert Heijn. ,,Enkele uren eerder en dit had fataal kunnen zijn”, aldus gebouwbeheerder Wilfried Gees. ,,Overdag is het daar aardig druk. De supermarkt was gelukkig al lang gesloten, waardoor er geen gewonden vielen. Ook raakten er geen auto’s beschadigd.”

De gebouwbeheer van het stadion deed eerder op de dag nog een volledig rondgang in en rond het gebouw. ,,Na de storm van zondag lag alles nog stevig vast”, zegt Gees. ,,Dit is dan ook pure stormschade. Het gebouw staat er intussen zeven jaar en het is de eerste keer dat we dit meemaken. Misschien zullen we enkele zitjes moeten opofferen als de aannemer met een stelling wil werken, maar ook dat valt te bezien.”

De schade aan het dak in het stadion van AA Gent.
Volledig scherm
De schade aan het dak in het stadion van AA Gent. © Wannes Nimmegeers
In Gent kwam een stuk metaal van honderd vierkante meter naar beneden.
Volledig scherm
In Gent kwam een stuk metaal van honderd vierkante meter naar beneden. © Wannes Nimmegeers
De Ghelamco Arena, archieffoto.
Volledig scherm
De Ghelamco Arena, archieffoto. © BELGA
De Ghelamco Arena die in 2013 werd geopend.
Volledig scherm
De Ghelamco Arena die in 2013 werd geopend. © BELGA