Volledig scherm
De spelers van RB Leipzig. © Getty Images

Spelers van RB Leipzig mogen op vrije dagen niet meer vliegen en shoppen

De voetballers van RB Leipzig moeten huiselijker worden. Van de leiding van de Duitse topclub hebben ze een vlieg- en shopverbod opgelegd gekregen. ,,Het gaat om de belasting van je lichaam. We zien niet graag dat spelers tijdens een normale trainingsweek hun vrije dagen benutten om door Europa te vliegen.”

Dat zei technisch directeur Markus Krösche in Sport Bild. ,,Als je ergens gaat shoppen en dan weer terugvliegt, is dat belastend.”

,,We moedigen spelers aan de vrije dag voor herstel te gebruiken en niet als mogelijkheid om te gaan winkelen in Parijs of New York.” De club heeft geleerd uit het verleden. Met name een aantal Franse spelers onder wie de extraverte aanvaller Jean-Kevin Augustin, inmiddels verhuurd aan AS Monaco, benutten hun vrije dagen om eropuit te vliegen.

Voor interlandweken zoals deze gelden andere wetten. Trainer Julian Nagelsmann heeft de spelers die niet voor hun land hoeven uit te komen vrij gegeven van woensdag tot en met zondag. Reisjes binnen Europa zijn toegestaan. ,,Julian heeft er goede ervaringen mee. Het heeft zin omdat spelers ook mentaal af en toe bij moeten komen”, aldus Krösche.