Volledig scherm
Matheus Pereira namens Nürnberg in duel met Abdou Diallo (rechts), Thomas Delaney en Axl Witsel. © REUTERS

Spanning in Bundesliga weer terug na pijnlijke misstap Dortmund

De spanning in de Bundesliga is na vanavond weer helemaal terug. Koploper Borussia Dortmund kwam bij hekkensluiter FC Nürnberg niet verder dan 0-0, waardoor kampioen Bayern München na 22 speeldagen weer op schootsafstand staat van de club van Lucien Favre. De club van Arjen Robben heeft drie punten achterstand. In de Bundesliga zijn nog twaalf speelronden te gaan.

Dortmund had nog iets goed te maken voor de voorgaande nederlaag in de Champions League bij Tottenham Hotspur (3-0). Het duel met FC Nürnberg toonde echter eens te meer aan dat Borussia een mindere periode doormaakt. Dortmund heeft nu vijf duels op rij (in alle competities) niet kunnen winnen.

Bij FC Nürnberg zat interim-trainer Boris Schommers op de bank. Hij neemt voorlopig de plaats in van de ontslagen Michael Köllner onder wiens leiding in de laatste vijftien competitieduels niet meer werd gewonnen.

FC Nürnberg speelde niet slecht tegen Dortmund en kreeg zeker in de eerste helft een aantal goede kansen. De slordige koploper ontsnapte aan een achterstand en trachtte na de rust alsnog drie punten te forceren. Mede door goed keeperswerk van Christian Mathenia bleef een overwinning voor de stagnerende lijstaanvoerder uit.