Volledig scherm
PREMIUM
Santiago Solari straalt tijdens de derby van Madrid (1-3 winst) van afgelopen zaterdag. © Getty Images

Solari, de ‘sexy’ intellectueel die Real Madrid repareerde

Stille revolutieSantiago Solari (42) is een beetje de Marcel Keizer van Real Madrid: een relatief bescheiden naam die via de beloften doorstroomde naar het eerste elftal. De Argentijnse trainer ontketende niettemin een stille revolutie in het Bernabéu.

Poll

Wat gaat het woensdagavond worden in Amsterdam?

  • Winst Ajax (22%)
  • Gelijkspel (12%)
  • Winst Real Madrid (66%)
15262 stemmen

Door Sjoerd Mossou

Hij lijkt wel rechtstreeks uit een Gillette-reclame weggewandeld, zaterdagmiddag in stadion Wanda Metropolitano in Madrid. Dat quasi-nonchalante, gitzwarte haar. Die hoekige kaaklijn. Zijn tandpasta-lach. Het smetteloze pak. En ook dat nog: Santiago ­Solari praat in doordachte, intelligente volzinnen.

In 2002 werd Solari door kijkers van Canal+ nog gekozen tot de ‘Meest Sexy voetballer van Spanje’, als speler van Real Madrid. Hij speelde vrijwel wekelijks tussen de Galácticos in die jaren, maar deed dat toch wat in de schaduw van de absolute wereldsterren.

Mooi symbolisch in dat opzicht: Solari gaf de bal aan Roberto Carlos in de Champions League-finale van 2002 tegen Bayer Leverkusen in Glasgow. De Braziliaan speelde de bal door op Zinédine Zidane, die zijn doelpunt maakte voor de eeuwigheid.