Jadon Sancho droeg zijn eerste van drie goals tegen SC Paderborn (1-6 winst) gisteren op aan George Floyd, de man die door politiegeweld omkwam in Minneapolis.
Volledig scherm
Jadon Sancho droeg zijn eerste van drie goals tegen SC Paderborn (1-6 winst) gisteren op aan George Floyd, de man die door politiegeweld omkwam in Minneapolis. © BSR Agency

Sensationele Sancho is wegbereider en recordbreker: ‘Ronaldinho was mijn inspiratiebron’

Hoe lang nog in Dortmund?Jadon Sancho scherpte gisteren nog maar weer eens enkele records aan. De Engelse aanvaller van Borussia Dortmund, die op 25 maart 20 jaar werd, verkoos een andere weg naar de top dan zijn landgenoten. Die weg lijkt steeds beter uit te pakken. ,,Mensen denken dat dit soort spelers wordt opgeleid bij clubs, maar Jadon heeft zich ontwikkeld op de straat.”

  1. Hoe Hakimi Internazionale zoek speelde en overtuigde 40 miljoen euro voor hem te betalen
    PREMIUM
    Video's

    Hoe Hakimi Internazio­na­le zoek speelde en overtuigde 40 miljoen euro voor hem te betalen

    Internazionale legde gisteren liefst 40 miljoen euro neer voor Achraf Hakimi, de 21-jarige vleugelverdediger die de afgelopen twee seizoenen door Real Madrid werd verhuurd aan Borussia Dortmund. Daar overtuigde hij de Italiaanse club om fors geld voor hem neer te leggen. Niet alleen met uitstekende prestaties in het gehele seizoen, maar vooral ook in één wedstrijd in het bijzonder.