Volledig scherm
iego Biseswar tekende voor de tweede treffer tegen Levadiakos. © REUTERS

Scorende Biseswar viert kampioensfeest PAOK met uitzinnige fans

FotoseriePAOK, met Diego Biseswar in de gelederen, heeft voor de eerste keer in 34 jaar de Griekse landstitel veroverd. De club uit Thessaloniki verzekerde zich op de voorlaatste speeldag van het derde landskampioenschap dankzij een royale thuiszege op degradant Levadiakos (5-0). 

Ex-Feyenoorder Diego Biseswar benutte in de achtste minuut een strafschop. Daarmee bracht de 31-jarige Amsterdammer de stand op 2-0. Mede door die zege haalde PAOK ongeslagen de landstitel binnen. De formatie uit Thessaloniki is de eerste ploeg van buiten Athene die kampioen van Griekenland is geworden sinds Larissa in 1988. Biseswar had een aanzienlijk aandeel in de titel. De aanvaller speelde als linksbuiten 26 competitieduels en was daarin goed voor acht treffers en zeven assists. 

Voorzitter Ivan Savvidis kon de feestelijke wedstrijd niet bijwonen. De in Rusland geboren eigenaar van PAOK werd vorig jaar nog voor drie jaar geschorst nadat hij met een pistool in zijn broekriem het veld was opgelopen uit onvrede over de arbitrage. Hij wenste zondag voor het begin van de wedstrijd al zijn spelers buiten het stadion succes en bekeek het kampioensduel noodgedwongen op televisie.

Volledig scherm
© REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS
Volledig scherm
© AP
Volledig scherm
© AP
Volledig scherm
© AP
Volledig scherm
© REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS
  1. Sunderland-keeper Ruiter kijkt uit naar finale op Wembley: ‘Onze fans verdienen promotie’
    Interview

    Sunderland-kee­per Ruiter kijkt uit naar finale op Wembley: ‘Onze fans verdienen promotie’

    De Amsterdamse doelman Robbin Ruiter (32) maakte in de zomer van 2017 transfervrij de overstap van FC Utrecht naar Sunderland. Met de zesvoudig kampioen van Engeland degradeerde Ruiter vorig seizoen naar de League One, maar komende zondag kunnen The Black Cats terugkeren naar het Championship als op Wembley wordt gewonnen van Charlton Athletic. ,,De trouwe fans van deze club verdienen promotie.”