Volledig scherm
Cosmin Contra. © Getty Images

Roemeense bondscoach Contra stapt op

De Roemeense voetbalbond moet op zoek naar een nieuwe bondscoach die de nationale ploeg alsnog naar het EK 2020 kan leiden. Cosmin Contra besloot na de mislukte kwalificatiereeks zijn functie neer te leggen. Roemenië krijgt in maart nog wel een herkansing via de play-offs van de Nations League.

De Roemenen eindigden in groep F op de vierde plaats, na nederlagen de afgelopen dagen tegen Zweden (0-2) en Spanje (5-0). Die twee landen kwalificeerden zich wel voor de Europese eindronde.  

Na de afstraffing in Madrid, met naar schatting 12.000 Roemeense fans op de tribune, maakte Contra bekend dat hij vertrekt. ,,Ik heb mijn doel niet bereikt en verlaat de nationale ploeg", zei de 43-jarige trainer in Roemeense media. ,,Het spijt me voor de fans dat het niet gelukt is.”

Contra, oud-speler van onder meer AC Milan en Atlético Madrid, volgde twee jaar geleden Christoph Daum op als bondscoach. De gerenommeerde oud-internationals Gheorghe Hagi en Dan Petrescu worden genoemd als kandidaten om met het Roemeense elftal de play-offs in te gaan.