Riedewald verpest met Palace verjaardag Guardiola, Arsenal niet langs Sheffield

OverzichtPep Guardiola zal zijn 49ste verjaardag vermoedelijk zo snel mogelijk willen vergeten. De Spaanse manager zag vanaf de bank hoe zijn Manchester City verrassend gelijkspeelde tegen het Crystal Palace van Jaïro Riedewald: 2-2. 

Volledig scherm
Jaïro Riedewald (links) probeert Sergio Agüero van de bal te zetten. © BSR Agency

Nog geen 100 tellen na het eerste fluitsignaal kwam Manchester City voor het eerst dreigend voor het doel van Vicente Guaita. De thuisploeg bleef vervolgens domineren, maar toch waren het The Eagles die op voorsprong kwamen. Kans op kans werd door City om zeep geholpen, wellicht de grootste was nog wel een vrije trap van Kevin De Bruyne die de lat raakte, en toen lag hij er zes minuten voor rust ineens aan de andere kant in. Vanuit de bezoekers hun eerste hoekschop kwam de bal op het hoofd van Gary Cahill. De routinier kreeg hem daarna bij huurling Cenk Tosun, die zijn eerste goal in het shirt van Crystal Palace tegen de touwen kopte.

Na de onderbreking zette Palace alles op alles om de drie punten over de streep te trekken. Dat lukte alleraardigst, totdat arbiter Graham Scott in de 71ste minuut naar de stip wees nadat Jaïro Riedewald de bal via zijn eigen voet tegen de arm kreeg. De vervanger van de geblesseerde Patrick van Aanholt kreeg bijval van de VAR, die oordeelde dat de Nederlander hier weinig aan kon doen, en dus bleef het 1-0. Totdat Sergio Agüero tien minuten later dan toch de stand gelijk trok. De Argentijn liep weg bij Cahill en tikte de bal in een uiterste krachtsinspanning binnen. The Citizens roken bloed en kwamen via een fraaie kopgoal van Agüero zelfs op 2-1, maar in de 90ste minuut verpestte Fernandinho met een eigen goal alsnog de 49ste verjaardag van Pep Guardiola.

Zo blijft de achterstand van City naar koploper Liverpool 13 punten. The Reds hebben bovendien twee wedstrijden minder gespeeld. Morgenmiddag kan Leicester City weer langszij komen bij de ploeg uit Manchester. Crystal Palace staat met dit punt negende.

Volledig scherm
Cenk Tosun heeft zojuist de 0-1 gemaakt. © EPA

Arsenal verspeelt punten

Volledig scherm
De spelers van Sheffield United storten zich op John Fleck. © REUTERS

Arsenal is ook na vier officiële wedstrijden nog altijd ongeslagen in 2020. Tegen het hoger geplaatste Sheffield United werd het 1-1, maar toch zullen de Londenaren een zure nasmaak overhouden aan het gelijkspel. Bij een overwinning was het namelijk gestegen naar plaats 8 op de ranglijst, één puntje achter de tegenstander van vandaag. Tien minuten voor tijd voorkwam John Fleck dat dat gebeurde.

Ook Brighton & Hove Albion en Aston Villa kwamen niet tot een winnaar. Ondanks dat zowel Anwar El Ghazi (Aston Villa) als Davy Pröpper (Brighton) de negentig minuten volmaakten bleef het bij 1-1. 

Oliedomme Cook helpt Krul aan zege

Waarschijnlijk het opvallendste moment van de Premier League-middag deed zich voor op Carrow Road, waar hekkensluiter Norwich City tegen nummer 19 Bournemouth speelde. De bezoekers moesten het het laatste uur met een man minder stellen, nadat Steve Cook een oliedomme rode kaart pakte. Goalie Aaron Ramsdale was uit positie door een eerdere redding en dus besloot de aanvoerder zelf met zijn handen naar de bal te gaan. Een mooie redding, maar niet de slimste actie met rood, een penalty en de tegengoal als gevolg. Tim Krul en zijn mannen wonnen met 1-0 en kruipen zo dichter naar de directe concurrent toe.

Volledig scherm
Steve Cook heeft zojuist de rode kaart getoond gekregen. © BSR Agency