Volledig scherm
Spandoek van Claudio Pizarro. © BSR Agency

Recordtreffer Pizarro (40) levert Bremen puntje op

Claudio Pizarro heeft met een bijzonder doelpunt diep in de blessuretijd nog een punt gered voor Werder Bremen op bezoek bij Herta BSC (1-1). De inmiddels 40-jarige spits is dankzij die treffer de eerste speler die in 21 (!) verschillende kalenderjaren scoort in de Bundesliga.

Wonderschoon was zijn doelpunt niet. Een van richting veranderde vrije trap in de zesde minuut van de blessuretijd leverde Werder Bremen - waar Davy Klaassen de hele wedstrijd speelde - wél een puntendeling op. De cultstatus van Pizarro neemt daarmee nog grotere vormen aan.

De Peruaan is inmiddels aan zijn derde periode bij Bremen bezig. En ondanks dat de jaren beginnen te tellen, is de geslepen spits nog altijd van waarde voor Florian Kohfeldt. Vrijwel elk duel valt Pizarro in tot genoegen van de fans. Daarin was de aanvaller goed voor vijf treffers en twee assists. Hele wedstrijden houdt hij niet meer vol. Geen schande op 40-jarige leeftijd ook. Pizarro speelde dit seizoen dan ook nooit langer dan een uur.

Zijn coach Kohfeldt is erg in zijn nopjes met de bijdragen van de publiekslieveling. ,,Hij is van onschatbare waarde. Voor de wedstrijd laat ik hem vaak het woord doen, maar ook in het veld is hij belangrijk. Het is een eer om met Claudio te mogen werken.”

De voetballer uit Peru mag zich nu de oudste doelpuntenmaker ooit in de Bundesliga noemen. Met zijn 40 jaar en 136 dagen passeert hij Miroslav Votava, die in 1996 ook namens Werder Bremen scoorde tegen VfB Stuttgart toen hij vijftien dagen jonger was.