Real Mallorca promoveert voor tweede keer op rij na winst op Depor

VideoReal Mallorca degradeerde in 2013 uit de Primera División en zakte in 2017 zelfs af naar het derde niveau, maar komend seizoen speelt de club weer op het hoogste niveau in Spanje. Vanavond werd in de play-offs om promotie naar La Liga afgerekend met Deportivo La Coruña.

Deportivo La Coruña, dat vorig jaar degradeerde onder coach Clarence Seedorf, had de heenwedstrijd in Galicië donderdagavond nog met 2-0 gewonnen. Vanavond ging de return in Palma de Mallorca echter met 3-0 verloren, waarna er een groot feest ontstond op het veld in het Estadi de Son Moix. 

De Nederlanders Arnold Bruggink, Gianni Zuiverloon en Jonathan de Guzman speelden in het recente verleden bij Real Mallorca. Bij die club is tennislegende Rafael Nadal, de bekendste inwoner van het eiland, aandeelhouder. Hij zat vanavond ook op de tribune en deelde kort na afloop een foto van de pitch invasion vanaf zijn plek op de hoofdtribune. 

Sense paraules!a primera!una emoció increible!!!!🔴⚫️🔴⚫️

44.4k Likes, 337 Comments - Rafa Nadal (@rafaelnadal) on Instagram: "Sense paraules!a primera!una emoció increible!!!!🔴⚫️🔴⚫️"

Marco Asensio on Twitter

¡El @RCD_Mallorca es de primera! Increíble... ¡Enhorabuena a todos!

Arnold Bruggink on Twitter

Remontada!! Vamos @RCD_Mallorca felicidades #primera

Carrusel Deportivo on Twitter

PlayoffLaLiga123 La invasión del césped de Son Moix tras la hazaña del MALLORCA https://t.co/EIee4bCFpT

Volledig scherm
. © AP