Rami ontslagen in Marseille door stiekeme deelname Fort Boyard

VideoAdil Rami is niet langer speler van Olympique Marseille. De Franse club, waar ook Kevin Strootman onder contract staat, heeft het contract van Rami ontbonden nadat de verdediger stiekem meedeed aan het televisieprogramma Fort Boyard. 

De 33-jarige Rami meldde zich eind vorig seizoen af voor een training van Olympique Marseille en gaf als reden op geblesseerd te zijn. Dat bleek echter wel mee te vallen. In werkelijkheid ging hij in een modderbad het gevecht aan met een worstelaar (zie video bovenaan) in de bekende spelshow Fort Boyard. 

Deze zomer kwam de Franse club achter het leugentje van Rami toen de aflevering met Rami als een van de deelnemers werd uitgezonden op de Franse televisie. De clubleiding van l’OM spreekt van grof wangedrag en heeft dan ook meteen het contract van Rami, dat nog tot medio 2021 doorliep, verscheurd. 

Tekst gaat verder onder de foto...

Volledig scherm
Adil Rami. © BSR Agency

Wereldkampioen

Volledig scherm
Adil Rami en Pamela Anderson. © AFP

Rami beleefde daarmee een minder prettige zomer dan vorig jaar, toen hij in Rusland nog de wereldtitel pakte als onderdeel van het Franse nationale team. Daarnaast liep ook zijn relatie met Pamela Anderson op de klippen, waarna de Amerikaanse een boekje open deed over haar ex. De geplande carrièremove richting de Major League Soccer (de Amerikaanse voetbalcompetitie, red.) ging vervolgens ook niet door.

De Franse verdediger, die eerder uitkwam voor LOSC Lille, Valencia, AC Milan en Sevilla FC, zit nu dus zonder club én vriendin. Schrale troost: Rami en zijn teamgenoten wonnen wel de aflevering, die hier in zijn volledigheid te zien is.

Volledig scherm
Adil Rami is wereldkampioen met Frankrijk. © AFP
  1. Deze tien schitterende goals maken kans op de Puskas Award
    Alle video's

    Deze tien schitteren­de goals maken kans op de Puskas Award

    De Wereldvoetbalbond FIFA heeft de tien kanshebbers bekendgemaakt voor de Puskas Award, een prijs die jaarlijks wordt uitgereikt aan de maker van het mooiste doelpunt vamn het afgelopen seizoen. Lionel Messi (FC Barcelona) en Zlatan Ibrahimovic (LA Galaxy) zijn de bekendste genomineerden. Messi werd al twee maal tweede in de verkiezing, in 2011 en 2015. Ibrahimovic won de trofee al eens in 2013. Bekijk hieronder alle goals eens rustig na en stem alvast op onze poll welke jij de mooiste vindt.