Volledig scherm
Ivan Rakitic valt in voor Frenkie de Jong. © AFP

Rakitic door De Jong naar Barça-bank verdreven: ‘Ik voel me verdrietig’

Ivan Rakitic komt bij Barcelona nauwelijks meer aan spelen toe. De Kroatische middenvelder is mede door de komst van Frenkie de Jong naar de bank verdreven in Camp Nou. In een interview op de Spaanse televisie laat Rakitic weten verdrietig te zijn over zijn situatie.

Slechts één keer kreeg Rakitic een basisplek in La Liga van Barcelona-coach Ernesto Valverde. En dat terwijl hij sinds zijn komst van Sevilla in 2014 elke seizoen een vaste waarde was. Steeds weer speelde de Kroaat minstens dertig La Liga-wedstrijden en met een goal in de finale hielp bij Barcelona ook mee aan de Champions League-zege in het seizoen 2014/2015. 

Volledig scherm
Frenkie de Jong en Ivan Rakitic. © REUTERS

Dit seizoen is echter alles anders voor de middenvelder die vorig jaar zomer nog de WK-finale speelde. De Jong kwam over van Ajax en met onder anderen Sergio Busquets, Arthur, Arturo Vidal en Sergi Roberto als concurrenten komt Rakitic er niet meer aan te pas op het Barcelona-middenveld. 

Bij de Spaanse televisieshow van Jorge Valdano laat Rakitic weten veel verdriet te hebben van zijn situatie. ,,Hoe voelt een klein meisje zich als haar speelgoed wordt afgepakt? Verdrietig. Ik voel me hetzelfde. Ze hebben de bal van me afgepakt. 

Rakitic is 31 jaar, maar hij denkt dat hij nog van grote waarde kan zijn voor Barcelona. ,,Ik respecteer de beslissingen van de coach en de club. Ik heb zoveel gegeven in de afgelopen jaren en ik wil plezier blijven houden. Ik ben 31, geen 38. Ik voel dat dit mijn beste jaren zijn.”

Ernesto Valverde bespreekt de rol van Frenkie de Jong bij Barcelona.