Volledig scherm
Fabio Quagliarella viert zijn derde goal. © Getty Images

Quagliarella op gelijke hoogte met Ronaldo op topscorerslijst

Fabio Quagliarella was vanmiddag weer eens twee keer trefzeker namens Sampdoria, dat met 3-3 gelijkspeelde bij Fiorentina. De 35-jarige spits staat nu samen met Cristiano Ronaldo en Duván Zapata bovenaan de topscorersranglijst in de Serie A. 

Quagliarella scoorde in de laatste tien competitieduels die hij speelde. De 26-voudig Italiaans international staat nu op 14 goals in de Serie A. Dat zijn er net zoveel als Cristiano Ronaldo en Duván Zapata, die vandaag liefst vier keer scoorde in de uitwedstrijd bij Frosinone (0-5). Ronaldo speelt morgenavond met Juventus nog thuis tegen Chievo Verona. 

Luis Muriel opende vanmiddag na 34 minuten spelen de score namens Fiorentina, maar een minuut voor rust maakte de Uruguyaanse spelmaker Gastón Ramírez gelijk namens de bezoekers uit Genua. In de 70ste minuut scoorde Luis Muriel opnieuw, maar in de 81ste minuut zorgde Fabio Quagliarella met een rake strafschop voor de 2-2. In de 85ste minuut maakte Quagliarella ook nog de 2-3 voor Sampdoria, maar in blessuretijd kreeg Fiorentina nog een strafschop. Deze werd door Argentijns international German Pezzella benut voor de 3-3 eindstand. 

Volledig scherm
Luis Murielio juicht met teamgenoot Federico Chiesa. © AP
Volledig scherm
Fabio Quagliarella. © Getty Images
Volledig scherm
Luis Muriel met Federico Chiesa. © Getty Images
Volledig scherm
Luis Muriel. © Getty Images