Dani Alves heeft zijn 39ste prijs binnen, waarmee hij zijn wereldrecord als meest succesvolle voetballer ooit vergrootte.
Volledig scherm
Dani Alves heeft zijn 39ste prijs binnen, waarmee hij zijn wereldrecord als meest succesvolle voetballer ooit vergrootte. © REUTERS

PSG voor achtste keer landskampioen na gelijkspel achtervolger Lille

39ste prijs Dani AlvesParis Saint-Germain is voor de achtste keer kampioen van Frankrijk geworden. Dat gebeurde na het doelpuntloze gelijkspel van nummer twee Lille bij Toulouse. Het is voor PSG de zesde landstitel in zeven jaar. 

Paris Saint-Germain heeft al maandenlang een gigantische voorsprong aan kop in de Ligue 1, maar verloor afgelopen week met 5-1 bij Lille en met 3-2 bij FC Nantes. Nu is de achterstand van Lille opgelopen tot zestien punten met nog vijf duels te gaan. De spelers van Paris Saint-Germain kunnen nog niet meteen aan de champagne, want vanavond om 21.00 uur wacht nog de thuiswedstrijd tegen AS Monaco.

Die club was in het seizoen 2016/2017 de enige andere kampioen van Frankrijk in de afgelopen acht jaar, maar staat dit seizoen op een zeer teleurstellende zestiende plaats. Wel is Monaco inmiddels zo goed als veilig, met vier punten boven de achttiende plek voor play-offs tegen degradatie.

Voor de Braziliaanse rechtsback Dani Alves (35) is zijn tweede landstitel in Frankrijk alweer de 39ste prijs uit zijn carrière.

PSG heeft na 33 duels een doelsaldo van 92 goals voor en 26 goals tegen. Kylian Mbappé scoorde al 27 keer in de Franse competitie.

Gracenote Live on Twitter

🍾- @DaniAlvesD2 claims his 39th trophy, extending his world record Barcelona 🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆 @PSG_inside (+1) 🏆🏆🏆🏆🏆 Sevilla🏆🏆🏆🏆🏆 Brazil 🏆🏆🏆 Juventus 🏆🏆 Bahia 🏆 #PSGASM #AllezParis