Volledig scherm
Mazraoui in duel met Benjamin Verbic van Dinamo Kiev. © ANP Pro Shots

Oproep Marokko stelt Mazraoui voor lastige keuze

De Marokkaanse bondscoach Hervé Renard heeft Noussair Mazraoui opgeroepen voor de kwalificatiewedstrijd voor de Afrika Cup tegen Malawi. 

De twintigjarige rechtsback van Ajax behoort tot de selectie van 25 spelers die Renard vandaag presenteerde. Mazraoui voerde vorige week in Zeist een gesprek met bondscoach Ronald Koeman, die hem een interessante speler vindt voor het Nederlands elftal.

De verdediger, geboren in Leiderdorp, staat voor een lastige keuze. Hij moet waarschijnlijk op korte termijn gaan beslissen of hij voor Marokko wil uitkomen of voor Oranje.

Mazraoui speelde eerder in vertegenwoordigende jeugdelftallen van Marokko. Hij zat ook in de voorselectie voor het WK, maar viel af voor het toernooi in Rusland. Zolang de Ajacied geen officiële interland heeft gespeeld voor de A-ploeg - bijvoorbeeld een kwalificatiewedstrijd voor de Afrika Cup of een WK-kwalificatieduel - kan hij nog kiezen voor welk land hij wil uitkomen. Opvallende afwezige in de selectie van Marokko is Mehdi Benatia (31), op het WK nog aanvoerder van Marokko. 

Koeman maakt vrijdag zijn selectie bekend voor de oefeninterland tegen Peru (6 september) en het duel met wereldkampioen Frankrijk in de Nations League (9 september). ,,Hij is een serieuze optie voor de rechtsbackpositie, we willen hem in de toekomst graag bij het Nederlands elftal hebben'', zei Koeman bij Studio Voetbal over Mazraoui. ,,Nee, ik heb niet beloofd dat ik hem direct ga selecteren.''

Hakim Ziyech verkoos enkele jaren geleden Marokko boven Oranje. De huidige ploeggenoot van Mazraoui bij Ajax verklaarde die keuze met zijn hart te hebben gemaakt. Ziyech behoort nu ook tot de groep van 25 van Renard, evenals de broers Nordin en Sofyan Amrabat.

Volledig scherm
© Getty Images