Onderzoek naar ‘provocerend’ juichen Bale in derby Madrid

Gareth Bale wordt mogelijk gestraft voor de manier waarop hij zaterdag zijn doelpunt vierde in de beladen derby tussen Atlético Madrid en Real Madrid. 

De aanvaller uit Wales was verantwoordelijk voor de derde treffer van Real en maakte daarna de nodige gebaren naar de fans van de thuisclub, die als provocerend en obsceen kunnen worden uitgelegd. Real won het duel in het Wanda Metropolitano-stadion van Atlético met 3-1. De zaak wordt door La Liga voorgelegd aan de Spaanse voetbalbond.

La Liga, de overkoepelende organisatie van de hoogste klassen van het Spaanse voetbal, verklaart dat Bale ,,met zijn rechterarm naast zijn oor een duidelijke provocatie maakte naar de fans en daarna een gebaar maakte dat als obsceen en respectloos kan worden gezien’'. De Liga vermeldde daarbij dat sinds februari 2018 melding wordt gemaakt van elke manier van juichen na een doelpunt die opschudding bij fans kan veroorzaken. De regels schrijven straffen voor die variëren van een schorsing van één tot twaalf duels, afhankelijk van de ontstane ophef op de tribune.

Volledig scherm
Gareth Bale juicht na zijn goal tegen Atletico © Getty Images
Volledig scherm
Gareth Bale na zijn goal tegen Atlético Madrid. © AP
  1. ‘Misschien goed om te zien dat Van Dijk ook maar een mens is’
    Battle of Britain

    ‘Misschien goed om te zien dat Van Dijk ook maar een mens is’

    Terwijl Manchester City zich ten koste van Swansea (2-3) plaatste voor de halve finales van de FA Cup, heroverde Liverpool ondanks een slippertje van Virgil van Dijk de koppositie door met 1-2 te winnen bij Fulham. Een mentaal voordeeltje? Gerard Wiekens (ex-Manchester City) en Erik Meijer (ex-Liverpool) laten de komende weken op deze site hun licht schijnen op de bloedstollende titelstrijd in de Premier League.