Volledig scherm
Neymar. © BSR Agency

Neymar twee dagen van slag na nieuwe breuk

Neymar heeft naar eigen zeggen twee dagen lang in zak en as gezeten, nadat hij eind januari opnieuw een voetbreuk had opgelopen. Dat bekende de 27-jarige sterspeler van Paris Saint-Germain in een interview op het tv-station Globo. Vorig jaar februari liep hij een soortgelijke kwetsuur op.

,,Deze blessure is echter meer gecompliceerd”, liet de Braziliaan weten. ,,Het viel me heel zwaar om het te accepteren. Ik heb twee dagen lang thuis gehuild.”

Neymar onderging vorig jaar een operatie aan zijn rechtervoet. Hij was drie maanden uit de roulatie. Voor het WK in Rusland was Neymar net op tijd hersteld. ,,Ik dacht destijds: goed, ik laat me opereren en daarna wil ik zo snel mogelijk weer voetballen. Ik was toen niet verdrietig, nu wel.”

De medische staf van PSG heeft ervoor gekozen om de nieuwe voetbreuk bij Neymar zonder operatie te behandelen. Volgens de Franse club zal hij deze keer tien weken uitgeschakeld zijn.

  1. ‘Misschien goed om te zien dat Van Dijk ook maar een mens is’
    Battle of Britain

    ‘Misschien goed om te zien dat Van Dijk ook maar een mens is’

    Terwijl Manchester City zich ten koste van Swansea (2-3) plaatste voor de halve finales van de FA Cup, heroverde Liverpool ondanks een slippertje van Virgil van Dijk de koppositie door met 1-2 te winnen bij Fulham. Een mentaal voordeeltje? Gerard Wiekens (ex-Manchester City) en Erik Meijer (ex-Liverpool) laten de komende weken op deze site hun licht schijnen op de bloedstollende titelstrijd in de Premier League.