Volledig scherm
Eerbetoon voor Emiliano Sala voor het duel Nantes - Saint Etienne. © AFP

Nantes beboet om vuurwerk voor Sala

Nantes heeft twee boetes van in totaal 21.000 euro gekregen voor het afsteken van vuurwerk door de fans. Dat gebeurde tijdens de thuiswedstrijden tegen Saint-Étienne en Nîmes Olympique, als onderdeel van een eerbetoon aan de Argentijnse spits Emiliano Sala. Vuurwerk is echter verboden op de tribunes en de tuchtcommissie van de Franse competitie houdt daar ook in dit bijzondere geval aan vast.

Nantes verkocht Sala vorige maand voor zo’n 20 miljoen euro aan Cardiff City. Enkele dagen nadat de deal was gesloten, verdween het vliegtuigje waarin Sala van Frankrijk naar Wales zou vliegen boven Het Kanaal van de radar. Na een lange zoektocht werd het toestel gevonden op de zeebodem, met daarin het lichaam van de Argentijn.

Nantes en Cardiff City voeren ondertussen een moeizame juridische strijd over de transfersom. Volgens de Engelse krant The Times dreigt de familie van Sala een uitkering van bijna 800.000 euro mis te lopen, omdat Cardiff de aanwinst nog niet had ingeschreven bij de Premier League. Sala moest nog zijn handtekening zetten onder wat papierwerk, maar zo ver kwam het niet.

Volledig scherm
© REUTERS
  1. ‘Misschien goed om te zien dat Van Dijk ook maar een mens is’
    Battle of Britain

    ‘Misschien goed om te zien dat Van Dijk ook maar een mens is’

    Terwijl Manchester City zich ten koste van Swansea (2-3) plaatste voor de halve finales van de FA Cup, heroverde Liverpool ondanks een slippertje van Virgil van Dijk de koppositie door met 1-2 te winnen bij Fulham. Een mentaal voordeeltje? Gerard Wiekens (ex-Manchester City) en Erik Meijer (ex-Liverpool) laten de komende weken op deze site hun licht schijnen op de bloedstollende titelstrijd in de Premier League.