Nainggolan schiet Icardi-loos Inter langs Sampdoria

videoInternazionale heeft zich met grote moeite voorbij Sampdoria gevochten. Lange tijd kregen beide ploegen de bal niet tegen de touwen, maar drie doelpunten in vijf minuten maakten het verschil: 2-1

Volledig scherm
© REUTERS

Zeventig minuten lang mocht Inter aanspraken op de openingstreffer, maar wilde de bal er niet in. Het was uiteindelijk Danilo D’Ambosio die de ban brak voor de thuisploeg. Lang duurde de vreugde echter niet. Manolo Gabbiadini, die amper een minuut in het veld stond, knalde zijn ploeg naast de Italiaanse nummer 3. Maar nu was het aan Inter om razendsnel iets terug te doen. Vanuit een corner kwam de bal op het randje van het strafschopgebied terecht bij Radja Nainggolan, die uithaalde en doelman Emil Audero klopte.

Inter speelde opnieuw zonder grote ster en topschutter Mauro Icardi. De Argentijn weigerde donderdag in de Europa League te spelen tegen Rapid Wien omdat hij zijn aanvoerdersband moest overdragen aan doelman Samir Handanovic. Icardi heeft zich de woede van veel fanatieke fans op de hals gehaald omdat hij zijn contract niet wil verlengen. Hij lijkt op weg naar de uitgang en Juventus zou verregaande belangstelling hebben voor de spits die dit seizoen negen keer wist te scoren. Vanavond zat Icardi op de tribune, officieel vanwege een blessure. Een dag eerder werd zijn vrouw Wanda Nara door een man bekogeld met een steen terwijl ze in haar auto met haar kinderen voorbijreed.

Volledig scherm
© Getty Images
  1. ‘Misschien goed om te zien dat Van Dijk ook maar een mens is’
    Battle of Britain

    ‘Misschien goed om te zien dat Van Dijk ook maar een mens is’

    Terwijl Manchester City zich ten koste van Swansea (2-3) plaatste voor de halve finales van de FA Cup, heroverde Liverpool ondanks een slippertje van Virgil van Dijk de koppositie door met 1-2 te winnen bij Fulham. Een mentaal voordeeltje? Gerard Wiekens (ex-Manchester City) en Erik Meijer (ex-Liverpool) laten de komende weken op deze site hun licht schijnen op de bloedstollende titelstrijd in de Premier League.