Volledig scherm
Luka Modric en Cristiano Ronaldo. © EPA

Modric treurt om vertrek CR7: 'Hij is uniek'

In alle euforie na de WK-triomf op Engeland (2-1) moest de Kroatische aanvoerder Luka Modric toch nog even zijn teleurstelling over het vertrek van Cristiano Ronaldo bij Real Madrid kwijt. Beiden speelden zes jaar samen bij de 'Koninklijke' en wonnen in die bloeiperiode onder meer vier keer de Champions League. 

Modric was bij de Spaanse grootmacht de aangever en Ronaldo de afmaker. Door de zomerse overstap van de 33-jarige Portugees naar Juventus, voor 112 miljoen euro, bestaat het koningskoppel komend seizoen niet meer.

,,Het was mijn vurige wens dat hij bij Real Madrid zou blijven. Want hij is uniek'', zei Modric (32). ,,Het is echt heel jammer dat hij weg gaat. Ik wil hem nog wel even graag bedanken voor alles wat hij voor Madrid heeft gedaan. Ik wens hem het allerbeste, behalve als hij tegen Real speelt.''

  1. Grootschalig onderzoek op basis van Football Leaks

    Grootscha­lig onderzoek op basis van Football Leaks

    De tientallen miljoenen documenten die in handen zijn van klokkenluidersplatform Football Leaks gaan dienen als basis voor een grootschalig Europees onderzoek. De landen die zijn verenigd in Eurojust, de rechtsorganisatie waarin de 28 lidstaten van de Europese Unie samenwerken in de juridische strijd tegen terrorisme en grensoverschrijdende zware criminaliteit, hebben vandaag in Den Haag afgesproken samen financiële wantoestanden in de voetbalwereld aan te pakken.