De resten van de rellen, politieauto's liggen op hun kant.
Volledig scherm
De resten van de rellen, politieauto's liggen op hun kant. © AP

Minuut stilte in de eredivisie na stadionramp Indonesië, voetbalwereld in shock

Voorafgaand aan alle wedstrijden in de eredivisie wordt een minuut stilte gehouden ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de stadionramp in Indonesië. Eerder maakte ook de Spaanse competitie bekend een minuut stilte te houden.

 1. Giovanni van Bronckhorst niet bang voor ontslag na nieuwe zeperd Rangers
  met samenvatting

  Giovanni van Bronck­horst niet bang voor ontslag na nieuwe zeperd Rangers

  De druk op Giovanni van Bronckhorst neemt in Glasgow verder toe. Nadat Rangers een zeer zwakke Champions League-campagne kende, krijgt ‘Gio’ de Schotse toptopclub ook in de competitie nauwelijks aan de praat. Rangers kwam vanmiddag bij het bescheiden St. Mirren niet verder dan 1-1. Bij een zege van koploper Celtic later vandaag op degradatiekandidaat Ross County groeit de voorsprong van de kampioen op Rangers al naar negen punten.
 2. Ongeloof bij Nederlandse voetbalprofs in Indonesië: ‘Onbeschrijflijk, dit is wereldgeschiedenis’
  Play
  PREMIUM
  stadionramp

  Ongeloof bij Nederland­se voetbal­profs in Indonesië: ‘Onbe­schrijf­lijk, dit is wereldge­schie­de­nis’

  Nergens ter wereld wordt er zó intens voetbal beleefd als in Indonesië, zeggen Nederlandse profvoetballers die in de Liga 1 uitkomen. De ongekende stadionramp in Malang, waarbij zeker 125 doden zijn gevallen, is volgens hen deels het trieste gevolg van het extreme fanatisme dat in het land heerst. ,,Voetbal is het enige dat de mensen hier hebben.”
 3. Erik ten Hag houdt geen rekening met WK: ‘Denk dat spelers zich bewust zijn van belang van wedstrijd’

  Erik ten Hag houdt geen rekening met WK: ‘Denk dat spelers zich bewust zijn van belang van wedstrijd’

  Manchester United en trainer Erik ten Hag staan voor de laatste Premier League-wedstrijd van 2022. Morgen (aftrap 17.30 uur) gaat de Nederlandse manager met zijn team op bezoek in Londen voor het duel met Fulham. Zeven dagen later begint het WK in Qatar en veel van zijn spelers doen mee aan het wereldkampioenschap, maar Ten Hag gaf aan dat de focus volledig op het treffen met Fulham ligt.