Lionel Messi en Neymar in februari 2017 na een goal van de Argentijn tegen Atlético Madrid.
Volledig scherm
Lionel Messi en Neymar in februari 2017 na een goal van de Argentijn tegen Atlético Madrid. © Getty Images

Messi had Neymar graag zien terugkeren: ‘Nee, ik heb niet alles voor het zeggen’

Lionel Messi werd de afgelopen dagen veelvuldig in verband gebracht met een vertrek bij FC Barcelona, maar de 32-jarige Argentijn lijkt voorlopig nog lang niet weg te willen uit Camp Nou. ,,Dit is mijn thuis en ik wil niet vertrekken, maar ik wil wel prijzen winnen. La Liga of de Champions League? Nee, ik kan niet kiezen, ik wil aan het begin van het seizoen altijd alle prijzen winnen.”

Lionel Messi heeft voor dit seizoen opnieuw de Champions League als het grote doel gesteld.
Volledig scherm
Lionel Messi heeft voor dit seizoen opnieuw de Champions League als het grote doel gesteld. © EPA

FC Barcelona won de Champions League in 2015 voor de derde en voorlopig laatste keer. Messi won met Barcelona al wel tien landstitels in vijftien seizoenen, maar wil dit seizoen ook in Europa weer oogsten. Wie daar volgens Messi goed bij had kunnen helpen was Neymar, maar zijn Braziliaanse maatje keerde deze zomer ondanks maandenlange geruchten niet terug naar Barcelona. ,,Ik had Neymar graag terug zien komen. Eerlijk gezegd weet ik niet of Barça er alles aan heeft gedaan om hem terug te zijn, maar het is natuurlijk wel zo dat onderhandelen met Paris Saint-Germain niet gemakkelijk is. Ik weet in ieder geval dat Neymar dolgraag wilde terugkeren. Na het sluiten van de transfermarkt heb ik hem niet meer gesproken", zegt Messi in een interview aan de Catalaanse krant Sport.  

Spectaculaire ploeg

,,Neymar is een van de beste spelers ter wereld. En met hem zou de club weer een stap vooruit hebben gezet, op het gebied van imago en sponsors. We hebben als spelersgroep nooit om de terugkeer van Neymar gevraagd. We hebben alleen onze mening gegeven aan het bestuur. Of ik hier de leiding heb? Haha, het is bewezen dat dat niet zo is. Maar nee, ik ben zeker niet teleurgesteld dat het niet gelukt. We hebben een spectaculaire ploeg die voor alle prijzen kan strijden dit seizoen, ook zonder Neymar.”

De Fransman Eric Abidal is sinds vorig jaar technisch directeur bij FC Barcelona, maar Messi zou graag een andere oud-teamgenoot op die positie zien. ,,Het zou goed zijn als de club stabiliteit zou hebben en niet zoveel veranderingen. Carles Puyol zou een ideale technisch directeur zijn.”

Messi is zelf overigens nog altijd herstellende van een kuitblessure, die hij begin augustus opliep bij zijn eerste training van het seizoen bij FC Barcelona. Hij mist komende zaterdag zeker de thuiswedstrijd tegen Valencia en moet wellicht ook de eerste wedstrijd in de Champions League, uit bij Borussia Dortmund, nog laten schieten. Na drie duels in La Liga heeft FC Barcelona vier punten. De achterstand op koploper Atlético Madrid bedraagt daarmee al vijf punten.

Lionel Messi op de teamfoto met Eric Abidal en Carles Puyol voor de finale van het WK voor clubs (4-0 winst op Santos) op 18 december 2011.
Volledig scherm
Lionel Messi op de teamfoto met Eric Abidal en Carles Puyol voor de finale van het WK voor clubs (4-0 winst op Santos) op 18 december 2011. © AFP