Luuk de Jong weer belangrijk bij nieuwe koploper Sevilla

SamenvattingZonder een doelpunt te maken was Luuk de Jong toch weer belangrijk bij Sevilla. In stadion Nuevo Los Cármenes van Granada won de ploeg van de Nederlandse spits het Andalusische onderonsje (0-1). De Jong was betrokken bij de enige goal. Zijn inzet werd niet afdoende gekeerd door Granada-doelman  Rui Silva, waarna Jordán vlak na de rust de rebound voor zich opeiste.  

Sevilla is na de zege in elk geval voor 24 uur de nieuwe koploper in La Liga. De formatie van Julen Lopetegui heeft na twee duels de volle buit.  Sevilla was het seizoen vorige week begonnen met een zege bij Espanyol (0-2), terwijl Granada met 4-4 gelijkspeelde tegen Villarreal.

Granada-verdedigers German (links) en Domingos Duarte hebben hun handen vol aan Luuk de Jong.
Volledig scherm
Granada-verdedigers German (links) en Domingos Duarte hebben hun handen vol aan Luuk de Jong. © AFP

De Jong kwam niet tot scoren, maar de spits was wel betrokken bij het enige doelpunt. De van PSV overgekomen aanvaller kon kort na rust vrij doorlopen naar het doel van Granada, maar hij kreeg de bal niet helemaal lekker mee van Joan Jordán. De Jong werd gestuit door twee verdedigers die elkaar daarbij omver liepen, waarna Jordán in de rebound alsnog toesloeg. Tegen Espanyol had de 28-jarige Nederlander ook al een aandeel in de openingstreffer.

Het spel lag in de eerste helft lang stil nadat Granada-aanvoerder Victor Diaz en Sergio Reguilón met hun hoofden tegen elkaar waren gebotst. Diaz kon met een soort badmuts op zijn hoofd verder spelen, maar Reguilón moest huilend per brancard van het veld. De huurling van Real Madrid had tegen Espanyol de score geopend.