Volledig scherm
Joachim Löw heeft bij Duitsland te maken met veel blessuregevallen. © BSR Agency

Löw roept vervangers op bij Duitsland na reeks blessuregevallen

De Duitse bondscoach Joachim Löw heeft voor de interlands tegen Argentinië (vriendschappelijk) en Estland (kwalificatie EK) twee extra spelers opgeroepen. Dat zijn Robin Koch van Freiburg en Sebastian Rudy van Hoffenheim.

Het Duitse elftal, in dezelfde groep spelend als Nederland, heeft in aanloop naar de duels een bijna ongekend grote lijst van geblesseerde spelers. Inmiddels zijn tien kandidaten definitief afgevallen. Of Timo Werner en Ilkay Gündogan inzetbaar zijn is daarnaast twijfelachtig.

Koch, verdediger, is voor de eerste keer geselecteerd. Middenvelder Rudy heeft al 27 interlands achter zijn naam staan, al was hij er sinds november 2018 niet meer bij.

Löw sprak van een moeilijke situatie. ,,Al twee dagen lang zit ik alleen maar bij de telefoon en krijg ik alleen maar slechte berichten te horen. We zijn bezig met de opbouw van een nieuw elftal, maar door deze tegenslagen zijn we gedwongen steeds weer wijzigingen door te voeren. Dat was niet de bedoeling.”

De bondscoach heeft niet overwogen eerder afgeschreven spelers, zoals Mats Hummels, weer een kans te geven. ,,We zijn de weg van verjonging ingeslagen. Op dit moment zie ik geen reden daar iets aan te veranderen.”

Volledig scherm
Robin Koch van SC Freiburg is voor het eerst geselecteerd. © Getty Images