Volledig scherm
PREMIUM
Virgil van Dijk was dit seizoen in 44 duels voor Liverpool al goed voor vijf goals, vier assists en vier gele kaarten. © REUTERS

Liverpool hoopt nog, maar Van Dijk al wel in de prijzen

Player of the YearLiverpool kan zomaar overal naast grijpen dit seizoen, maar de waardering voor Virgil van Dijk kent geen grenzen. Zijn aanstaande ‘Player of the Year-award’ en een plek in het elftal van het seizoen, bewijzen dat. 

Door Mikos Gouka

De Engelse media weten het zeker. Virgil van Dijk is inmiddels door zijn collega’s gekozen tot de beste voetballer van de Premier League. Zondagavond krijgt hij in Londen de bijbehorende award. Even snel, dat wel. Want de spelers van Liverpool hebben deze maand eigenlijk al nauwelijks tijd om adem te halen, laat staan voor feestjes. Vanavond wacht de belangrijke competitiewedstrijd tegen het reeds gedegradeerde Huddersfield Town. Woensdag wacht de uitwedstrijd bij FC Barcelona in de halve finale van de Champions League.

  1. Sunderland-keeper Ruiter kijkt uit naar finale op Wembley: ‘Onze fans verdienen promotie’
    Interview

    Sunderland-kee­per Ruiter kijkt uit naar finale op Wembley: ‘Onze fans verdienen promotie’

    De Amsterdamse doelman Robbin Ruiter (32) maakte in de zomer van 2017 transfervrij de overstap van FC Utrecht naar Sunderland. Met de zesvoudig kampioen van Engeland degradeerde Ruiter vorig seizoen naar de League One, maar komende zondag kunnen The Black Cats terugkeren naar het Championship als op Wembley wordt gewonnen van Charlton Athletic. ,,De trouwe fans van deze club verdienen promotie.”