Volledig scherm
Archieffoto: Henrik Larsson © anp

Larsson vertrekt opnieuw bij Helsingborgs na aanvaring met fans

Henrik Larsson is twee maanden na zijn aanstelling als trainer van Helsingborgs opgestapt. De oud-Feyenoorder werd uitgejouwd door de fans vanwege de slechte prestaties van de club.

Helsingborgs ging afgelopen donderdag in de Zweedse beker onderuit tegen Oskarshamns AIK, een ploeg die uitkomt op het derde niveau.

,,Het is extreem teleurstellend dat het zo ver is gekomen. We nemen het schelden zeer serieus en we gaan het uitzoeken”, vertelt Helsingborgs-voorzitter Krister Azelius. Larsson was eerder ook al trainer van Helsingborgs, maar stapte in 2016 op toen hij en zijn zoon Jordan werden aangevallen door boze fans. Op 16 juni 2019 werd hij opnieuw aangesteld als trainer, maar ook nu zorgen de fans voor het vertrek van de Zweed. In de competitie presteert Helsingborgs teleurstellend en staat na twintig duels vlak boven de degradatiestreep.

Larsson begon zijn loopbaan als profvoetballer bij Helsingborgs waarna hij vervolgens uitkwam voor Feyenoord, Celtic, FC Barcelona en Manchester United.