Volledig scherm
Jürgen Klopp na de gewonnen Champions League-finale van vorig jaar. © Pim Ras Fotografie

Klopp verlengt contract bij Liverpool: ‘Ik houd van deze club’

Ook Lijnders tekent bijJürgen Klopp heeft zijn contract bij Liverpool met twee jaar verlengd. De Duitse coach maakte dat via Twitter bekend. Klopp, sinds 2015 de manager van The Reds, tekent een contract tot medio 2024. Ook assistent-coaches Pepijn Lijnders en Peter Krawietz hebben zich verzekerd van een nieuw contract.

Klopp kwam in oktober 2015 naar Liverpool als opvolger van Brendan Rodgers. Voor die tijd was de 52-jarige Duitsers coach van 1. FSV Mainz 05 en Borussia Dortmund. Met Dortmund werd de markante trainer twee keer kampioen en bereikte hij in 2013 de finale van de Champions League, waarin Bayern München te sterk was.

Sinds de komst van Klopp won Liverpool de Champions League (2018/19) en de Europese supercup in 2019. Dit seizoen zijn The Reds ook hard op weg naar de eerste Engelse titel sinds 1990. Liverpool staat in de Premier League acht punten voor op Leicester City en liefst veertien punten op Manchester City. Vorig seizoen verloor Liverpool slechts één competitiewedstrijd, maar moest het met 97 punten toch de titel laten aan City, dat één punt meer pakte.

,,Goedemorgen, hoe kan ik het zeggen? Ik denk dat we de titel breaking news hier maar bij moeten zetten. We hebben besloten om het werk, dat we tot nu toe niet slecht hebben gedaan, samen voort te zetten. We zijn een nieuw contract overeengekomen tot medio 2024. Dat is goed nieuws voor sommigen. Voor sommigen misschien ook niet", start Klopp zijn toespraak.

De Duitser geeft ook de redenen voor zijn contractverlenging: ,,Het is een geweldige club, ik houd van deze club. Ik voel me thuis en dit is een goed moment om door te gaan. Toen ik in 2015 gebeld werd, voelde ik al dat de club en ik voor elkaar gemaakt zijn. Als ik de ontwikkeling en de samenwerking zie, heb ik het gevoel dat dit alleen nog maar kan groeien. En de club was ook geïnteresseerd. Het waren geen moeilijke onderhandelingen. We konden het geheim houden, wat erg uitzonderlijk is. Ik ga jullie zien, vanaf nu nóg langer.”

Volledig scherm
Jürgen Klopp. © Getty Images