Manuela Nicolosi en Stéphanie Frappart stralen na afloop na hun goed verlopen optreden in Istanbul.
Volledig scherm
Manuela Nicolosi en Stéphanie Frappart stralen na afloop na hun goed verlopen optreden in Istanbul. © BSR Agency

Klopp lovend over Frappart: ‘Als wij zo goed waren was het 6-0 geworden’

VideoLiverpool-coach Jürgen Klopp was gisteravond erg tevreden over het optreden van scheidsrechter Stéphanie Frappart tijdens de strijd om de UEFA Super Cup tussen zijn ploeg en Chelsea. “Als wij zo hadden gespeeld als zij heeft gefloten, dan hadden we met 6-0 gewonnen”, zei hij.

Liverpool won de UEFA Super Cup gisteravond in Istanbul uiteindelijk na strafschoppen. Beide ploegen hielden elkaar in evenwicht tijdens reguliere speeltijd (1-1). De verlenging leverde ook geen winnaar op (2-2).

De UEFA Super Cup stond voor het eerst onder leiding van een vrouw. De Française Frappart was ook al de eerste vrouw die een wedstrijd in Ligue 1 floot. Dat ging toen om de wedstrijd tussen Amiens en Strasbourg. Frappart was vorige maand ook scheidsrechter bij de finale van het WK voor vrouwen tussen de Verenigde Staten en Nederland.

Het was niet voor het eerst dat een vrouw een wedstrijd tussen twee mannenteams in een Europese competitie leidde. Nicole Petignat uit Zwitserland floot tussen 2004 en 2009 drie kwalificatiewedstrijden in de toenmalige UEFA Cup.

Bekijk hier interview met Jürgen Klopp

Bekijk hier het interview met Virgil van Dijk

Volledig scherm
© AFP
Van links naar rechts: Manuela Nicolosi, Cuneyt Cakir, Stéphanie Frappart en Michelle O'Neill.
Volledig scherm
Van links naar rechts: Manuela Nicolosi, Cuneyt Cakir, Stéphanie Frappart en Michelle O'Neill. © BSR Agency