Alassane Pléa (m) en Marcus Thuram hebben reden tot juichen.
Volledig scherm
Alassane Pléa (m) en Marcus Thuram hebben reden tot juichen. © AP
4
EINDE
1
  • Florian Neuhaus 17'
  • Marcus Thuram 41' 59'
  • Alassane Pléa 81'
  • Sebastian Andersson 50'

Hoofdrol Pléa en Thuram bij ruime zege Borussia Mönchengladbach

In de strijd om een Champions League-ticket deed Borussia Mönchengladbach vanmiddag uitstekende zaken. Door de 4-1 zege op Union Berlin heroverde de ploeg van trainer Marco Rose de derde plaats in de Bundesliga op Bayer Leverkusen.

Borussia Mönchengladbach staat in punten gelijk met Bayer Leverkusen, maar heeft een beter doelsaldo dan de ploeg van coach Peter Bosz. De beste vier ploegen van de eindklassering van de Bundesliga mogen volgend seizoen aan de Champions League deelnemen.

De hoofdrol in het Borussia Park was vanmiddag weggelegd voor Allassane Pléa en Marcus Thuram. Nadat Florian Neuhaus Mönchengladbach met de 3000ste Bundesligatreffer uit de clubgeschiedenis aan de 1-0 had geholpen, waren de twee Franse aanvallers niet te houden.

Op aangeven van Pléa zorgde Thuram voor 2-0 en 3-1 – tussendoor deed Sebastian Andersson namens Union iets terug – waarna de man van de twee assists zelf voor de 4-1 zorgde. Beide Franse spitsen brachten hun totaal van dit seizoen daarmee op 10 goals.

Voor Thuram ging het vanmiddag niet alleen om de drie punten. Zijn eerste goal vierde hij met een opvallend antiracisme-statement.