Volledig scherm
© Getty Images

Guardiola en Manchester City ronden langverwachte komst Mahrez af

Riyad Mahrez heeft zijn langverwachte transfer naar Manchester City afgerond. De Engelse landskampioen betaalt zo'n 68 miljoen euro voor de aanvaller van Leicester City.

Eerder was er ook al sprake van een eventuele overstap van Mahrez, de man die samen met Jamie Vardy de grote blikvanger was in het sensationele kampioensjaar van The Foxes. Tot een overstap kwam afgelopen januari toen uiteindelijk niet, zelfs niet toen de Algerijns international zich besloot ziek te melden bij Leicester.

Hij miste toen zes trainingen en twee wedstrijden. Nadat hij zijn excuses aanbood en een boete betaalde, keerde hij terug in de selectie. Voor een Leicester-clubrecord van 67,7 miljoen euro heeft Mahrez nu toch zijn felbegeerde transfer gekregen. Hij heeft bij de ploeg van manager Pep Guardiola een contract getekend tot medio 2023.

  1. Grootschalig onderzoek op basis van Football Leaks

    Grootscha­lig onderzoek op basis van Football Leaks

    De tientallen miljoenen documenten die in handen zijn van klokkenluidersplatform Football Leaks gaan dienen als basis voor een grootschalig Europees onderzoek. De landen die zijn verenigd in Eurojust, de rechtsorganisatie waarin de 28 lidstaten van de Europese Unie samenwerken in de juridische strijd tegen terrorisme en grensoverschrijdende zware criminaliteit, hebben vandaag in Den Haag afgesproken samen financiële wantoestanden in de voetbalwereld aan te pakken.