Volledig scherm
Oud-PSV’er Andres Guardado was met twee goals de gevierde man bij Mexico. © AP

Guardado loodst Mexico naar kwartfinales, blessure PSV’er Gutiérrez

Mexico heeft zich als eerste ploeg geplaatst voor de kwartfinales van de Gold Cup, het kampioenschap van Noord- en Midden-Amerika en het Caribisch gebied. De zevenvoudige kampioen won in Denver ook de tweede groepswedstrijd. 

De ploeg van bondscoach Gerardo Martino versloeg Canada met 3-1. De eerste wedstrijd tegen Cuba hadden de Mexicanen met 7-0 gewonnen.

Andrés Guardado was de gevierde man. De voormalige middenvelder van PSV scoorde in de tweede helft twee keer voor Mexico. Hij was in de 37ste minuut ingevallen voor de geblesseerd geraakte Érick Gutiérrez, die sinds vorig jaar zomer onder contract staat bij PSV. 

Het openingsdoelpunt van Mexico kwam op naam van Roberto Alvarado. Voor Canada kwam Lucas Cavallini tot scoren.

Zorgen om Gutiérrez

Nadere details over de blessure van Gutiérrez ontbreken nog, maar duidelijk is wel dat hij voor onderzoek naar het ziekenhuis gegaan. ‘Guti’ heeft een spierblessure opgelopen, zo bevestigde bondscoach Gerardo Martino na afloop. Wat dat voor de PSV’er betekent, wordt later duidelijk. In het ergste geval vliegt hij terug naar Nederland, om snel te kunnen revalideren. Gevreesd wordt dat hij er zeker meerdere weken uit ligt.