Griezmann en De Jong behoeden Barcelona voor ongekende blamage op Ibiza

VideoBarcelona is ternauwernood ontsnapt aan een blamage van jewelste. De ploeg van de kersverse coach Quique Setién ging op bezoek bij derdeklasser Ibiza en scoorde pas in de 95ste minuut de winnende treffer: 1-2. 

Zonder Lionel Messi, maar met onder anderen Frenkie de Jong en Antoine Griezmann begon Barcelona aan het uitduel met Ibiza, een ploeg uit de Segunda Division B (het derde voetbalniveau in Spanje). Op het spel stond een plaats bij de laatste zestien van het Copa del Rey-toernooi. 

Op papier zou het een makkie moeten worden voor Barcelona, maar dat werd het duel helemáál niet. Sterker nog: de ploeg uit Ibiza nam zelfs een 1-0 voorsprong. Pep Caballé zorgde dat de eerste kans van de wedstrijd ook meteen een goal werd. Barcelona stond tot ongeloof van alles en iedereen op het eiland op een 1-0 achterstand. 

Volledig scherm
Frenkie de Jong in het duel met Ibiza. © Getty Images

Hoewel Barcelona vervolgens logischerwijs op jacht ging naar de 1-1, ging die jacht uiterst moeizaam. De Catalanen creëerden helemaal niets en het was zelfs Ibiza dat op een 2-0 voorsprong dacht te komen. De scheidsrechter stak daar echter een stokje voor. Hij had een overtreding op Clément Lenglet gezien. 

In de tweede helft lukte het Barcelona, dat ook nog moest toezien hoe Ibiza op de paal schoot, wel om de 1-1 te maken. Een sublieme steekpass van De Jong kwam bij Griezmann terecht en de Fransman verzorgde de gelijkmaker. 

Erop en erover? Nee hoor. Ibiza hield uitstekend stand, bleef brutaal en er moest zelfs een verlenging aan te pas komen. Tenminste, dat dacht iedereen. In de 94ste minuut dompelde Griezmann echter heel Ibiza alsnog in rouw. De Fransman maakte vlak voor het laatste fluitsignaal alsnog de winnende treffer voor Barcelona, dat desondanks toch met het schaamrood op de kaken de kleedkamer opzocht. Barça bekert verder, Ibiza kreeg het applaus. 

Volledig scherm
Pep Caballé viert zijn goal. © EPA
Volledig scherm
Antoine Griezmann scoort. © Getty Images