Fred Rutten begint met nederlaag aan klus bij Anderlecht

VideoFred Rutten heeft als trainer van Anderlecht in de Belgische competitie gedebuteerd met een nederlaag. De uitwedstrijd tegen subtopper KAA Gent eindigde in 1-0. De nieuwe ploeg van Rutten bleef daardoor op 34 punten staan, nu evenveel als Gent. Koploper Racing Genk heeft 51 punten.

Anderlecht had het meteen al moeilijk in de beginfase. Dankzij de Franse doelman Thomas Didillon kwam de ploeg van Rutten de eerste twintig minuten ongeschonden door. Halverwege de eerste helft ging Anderlecht wat beter voetballen. Doelman Thomas Kaminski redde fraai op schoten van aanvoerder Sven Kums en Zakaria Bakkali (ex-PSV).

Na de rust bleef het spel van Anderlecht rommelig, met veel individuele fouten. De Noorse spits Alexander Sørloth (ex-FC Groningen) kopte een kwartier voor tijd raak: 1-0. Het was voor Sørloth, die wordt gehuurd van Crystal Palace, zijn debuut voor AA Gent. Kort daarvoor had Francis Amuzu (Anderlecht) het veld verlaten na zijn tweede gele kaart.

Rutten (56) vertrok vorig jaar november als trainer bij Maccabi Haifa. Hij is bij Anderlecht de opvolger van Hein Vanhaezebrouck, die na een serie tegenvallende resultaten werd ontslagen.

Volledig scherm
Fred Rutten © BELGA
Volledig scherm
Alexander Sørloth maakte de winnende goal voor AA Gent. © BELGA
Volledig scherm
Fred Rutten. © BELGA
Volledig scherm
Fred Rutten. © BELGA