Frankrijk vervangt zwaargeblesseerde Lloris: lang hersteltraject wacht

VideoDe Franse doelman Hugo Lloris van Tottenham Hotspur staat voor een lang hersteltraject. Zijn linkerelleboog schoot zaterdag tijdens de openingsfase van het competitieduel met Brighton & Hove Albion uit de kom. Lloris kwam al in de derde minuut ongelukkig neer toen hij een hoge voorzet uit zijn doel probeerde te houden.

Lloris kwam bij zijn vreemde manoeuvre volledig verkeerd op zijn arm terecht achter de doellijn. De keeper greep naar zijn linkerelleboog en gilde het uit van de pijn. Tijdens een langdurige medische behandeling op het veld kreeg hij middelen om de pijn te onderdrukken. Lloris werd per brancard afgevoerd en ging door naar het ziekenhuis. Daar werd vastgesteld dat zijn elleboog is ontwricht. Lloris keerde na het ziekenhuisbezoek terug naar Londen, waar hij komende week nader wordt onderzocht. De medische staf kan dan pas meer zeggen over de hersteltermijn.

Volledig scherm
Hugo Lloris. © Getty Images

De Franse bondscoach Didier Deschamps riep Mike Maignan van Lille op als vervanger van Lloris voor de EK-kwalificatiewedstrijden tegen IJsland en Turkije.

Hernandez

Volledig scherm
Lucas Hernandez. © BSR Agency

Deschamps heeft ook nog een ander ding op te lossen. Bayern München wil Lucas Hernández niet afstaan aan de nationale ploeg van Frankrijk. De Franse verdediger heeft last van een knie en ontbrak daarom deze week in het zo overtuigend gewonnen duel in de Champions League met Tottenham Hotspur (2-7) en de verloren competitiewedstrijd tegen TSG Hoffenheim (1-2). Deschamps heeft Hernández desondanks wel opgeroepen voor de EK-kwalificatiewedstrijden tegen IJsland en Turkije.

,,We zullen de medische staf van het Franse elftal vertellen dat Lucas zich niet goed voelt en dat hij geblesseerd is”, zei directeur Hasan Salihamidzic. Hij heeft de nationale bond van Oostenrijk ook al laten weten dat David Alaba niet kan spelen voor zijn land. Alaba heeft tegen de Spurs een breukje in een rib opgelopen. ,,We zullen deze twee spelers niet afstaan”, aldus Salihamidzic.

De wereldvoetbalbond FIFA verplicht de clubs echter om hun opgeroepen internationals wel af te staan aan de nationale elftallen. ,,De spelers zullen zich moeten melden, zodat ook bij hun nationale ploeg de diagnose kan worden gesteld”, zei trainer Niko Kovac van Bayern.