Volledig scherm
Frank de Boer. © Getty Images

Frank de Boer blameert zich met Atlanta tegen tiental New York

VideoNa vijf overwinningen op rij in Major League Soccer is het Atlanta United weer terug bij af. De ploeg van Frank de Boer blameerde zich zondagavond bij New York Red Bulls. In de Red Bull Arena van Harrison speelde Atlanta bijna een uur met een man meer, maar de kampioen van de MLS ging toch onderuit (1-0). 

Na de rode kaart voor Tim Parker van New York, die de doorgebroken Josef Martínez vloerde in de 34ste minuut, leek Atlanta ook in New York simpel op de zege af te stevenen. Maar de overtalsituatie had een averechts effect. New York was in eigen huis voor een punt gekomen en groef zich na de uitsluiting van Parker helemaal in. Atalanta United was echter niet bij machte de muur van de Red Bulls te slopen. Het spel van de formatie van De Boer was niet alleen zeer pover, kansen werden er al nauwelijks gecreëerd.

In de 65ste minuut, bij de eerste echte uitbraak van de thuisploeg, sloeg Tom Barlow toe met het hoofd. Hij passeerde doelman Brad Guzan weer eens na 521 minuten zonder tegengoal. Barlow kopte diagonaal raak na een voorzet van de Oostenrijker Daniel Royer.  Bij de goal ging de complete verdediging van Atlanta niet vrijuit.

Atlanta zakte door het verlies naar de vierde plaats in de Eastern Conference. De Boer heeft nog wel enkele duels tegoed ten opzichte van de koplopers.