Dubieuze pingel voorkomt verlies Italië tegen Polen

SamenvattingEen discutabele strafschop heeft voorkomen dat Italië de Nations League (groep 3) met een nederlaag zou zijn begonnen. La Squadra was in het Stadio Renato Dall'Ara van Bologna lange tijd de mindere van Polen, maar van elf meter bezorgde Jorghino de Italianen in de slotfase toch nog een puntje: 1-1.

Volledig scherm
Mario Balotelli haalt uit tegen Polen. Links Jakub Blaszczykowski. © EPA

De Italianen zijn op zoek naar eerherstel, nadat ze zich vorig jaar niet wisten te kwalificeren voor de wereldtitelstrijd in Rusland.

De nieuwe bondscoach Roberto Mancini mocht met de remise niet eens klagen. Pas in de 78ste minuut kwam Italië langszij, door een dubieus gegeven strafschop, die door Jorginho werd benut. Polen, met Robert Lewandowski in de spits, was voor rust op voorsprong gekomen door Piotr Zielinski. Polen speelde wel op het WK, maar werd al in de groepsfase uitgeschakeld.

In Groep 2 won Rusland in Trabzon met 2-1 van Turkije.

Volledig scherm
Mario Balotelli tijdens het duel met Polen. © EPA
Volledig scherm
Mario Balotelli treurt na de goal van Piotr Zielinski. © REUTERS
Volledig scherm
Federico Bernardeschi en Arcadiusz Reca (rechts). © EPA
  1. Grootschalig onderzoek op basis van Football Leaks

    Grootscha­lig onderzoek op basis van Football Leaks

    De tientallen miljoenen documenten die in handen zijn van klokkenluidersplatform Football Leaks gaan dienen als basis voor een grootschalig Europees onderzoek. De landen die zijn verenigd in Eurojust, de rechtsorganisatie waarin de 28 lidstaten van de Europese Unie samenwerken in de juridische strijd tegen terrorisme en grensoverschrijdende zware criminaliteit, hebben vandaag in Den Haag afgesproken samen financiële wantoestanden in de voetbalwereld aan te pakken.